piatok, júla 25, 2008

Dominik


kredit

Lienka


kredit

Nikolka


kredit
Digiscrapbook je fantastická vec. Je to ďalšia "závislosť", ktorej som prepadla, keď som obdivovala práce scrapmaniačok zo stránky www.scrapmania.sk. zatiaľ som len začiatočníčka, ale stále prichádzam na nové tajomstvá a snažím sa dostať krok po kroku k lepším výtvorom :-)

štvrtok, júla 17, 2008

Meter Macko Pu



A jeden detský obrázok pre moje poklady

streda, júla 16, 2008

Ruže






A toto je najnovší prírastok do mojej výšivkovej zbierky.

pondelok, júla 14, 2008

Nikolka a Dominik






Máme doma dva obrovské poklady, ktoré ma striedavo napĺňajú obrovským šťastím a občas zo mňa robia malý uzol nervov. Nikolka má 4 roky a Dominik 10 mesiacov. Sú pre nás nevyčerpateľným zdrojom inšpirácie, zábavy, lásky. Nikolka začína vystrkovať rožky, poriadne sa jej rozviazal jazyk a pri niektorých jej hláškach s mužom nevieme, či sa máme začať smiať, alebo sa tváriť, že to čo vraví sa do pusky malého dievčatka nehodí. Dominik je malý čert, ktorý na mne visí nech robím čokoľvek, takže voľno mám jedine ked spí, alebo ked sa nado mnou zľutuje moja segra alebo mamina a zoberú ho von. Niekedy mám pocit, že moja mozgová kapacita sa scvrkáva priamo úmerne s dobou, ktorú trávim doma na materskej dovolenke, ale napriek tomu by som svoj život nemenila ani s rockovou hviezdou a dni strávené s deťmi si naplno vychutnávam.

Kvetináče















So servítkami som sa začala hrať vtedy, keď som chcela vytvoriť originálne darčeky pre moje kamarátky a ich detičky. Je to vlastne zábavka, ktorú má veľmi rada aj moja dcérka, tak keď spolu niečo robíme, skončí to väčšinou tak, že sme obe zababrané od farieb a lepidla až po uši, ale obe sme spokojné, že sme strávili spolu pekné chvíle, z ktorých majú radosť aj ľudia, ktorých potom našimi spoločnými výtvormi obdarujeme.

Drevenice






A trošku drevenej romantiky na chalupu :-)

Miniatúrky














Tieto obrázky som stihla vyšiť popri veľkých obrázkoch detí na pláži a v záhrade.

nedeľa, júla 13, 2008

Deti na pláži






A keď som objavila "sériu" k detičkám v záhrade, tak som jednoducho neodolala...

Deti v záhrade






A toto sú jedny z mojich najobľúbenejších obrázkov. Všetky 4 som vyšívala asi 2 roky (s prestávkami), ale myslím, že výsledok stojí za to.

Ročné obdobia

Toto boli moje prvé obrázky. Dnes visia v kuchyni na stene a pripomínajú mi dlhý čas čakania na náš prvý poklad- Nikolku.



























Prečo som začala vyšívať?

Veľa ľudí na to že vyšívam reaguje dosť zvláštne. Tvária sa, že to nie je "in" a k "modernej žene" sa to nejako nehodí. Pri takej reakcii sa len pousmejem. Aj tak väčšinou zmenia názor, keď zbadajú moje dielka, ktoré visia na stene nášho bytu, či v izbách mojich rodičov. Zbadajú, že aj vyšívanie dnes už "pokročilo" a na vyšiť si človek môže motív, o akom len sníva.
S vyšívaním som začala, keď som bola na rizikovom tehotenstve s mojou dcérkou Nikolkou. Keď moja svokra videla, ako sa doma nudím a každých 5 minut pozerám na hodinky a odratúvam minúty, kým sa vráti muž z práce aby mi robil spoločnosť, strčila mi do ruky panamu, v košíku priniesla kopu bavlniek (zásoby má ešte z čias keď som ja ani nebola na svete) a ukázala mi časopis s predlohami. A odvtedy som tomu prepadla. Dnes už nedokážem "len tak" sedieť pri telke a nedržať pri tom ihlu v ruke. A odkedy som našla spriaznené duše na stránke www.vysivame.sk, tak sa zo mňa stal závislák, ktorý "škrečkuje" predlohy jedna radosť a robí si veľké plány, čo všetko raz vyšije. Už teraz mám toho toľko, že sa začínam tešiť na dôchodok a na to, ako budem niekde sedieť pod stromom na lavičke a vyšívať obrázky pre svoje vnúčence...

Credit k hlavičke

credit: ruža- ja- vystrihnuté z výšivky
papiere, rámik- Flergs SD- Strawberry delight
šitie- mitia- freebie4All